Mors dag 2019 Presenter och inspiration smyckesskrin

Mors dag 2019 Presenter och inspiration

Mors dag är en av de största internationella temadagarna som firas i flera länder på olika datum. För oss i Sverige så är det alltid sista söndagen i maj. Innebärande att det därmed i skrivande stund knappt är 5 dagar kvar!
Sverige har firat Mors dag sedan 1919, 100-års jubileum i år med andra ord! Redan 1920 så sattes riktlinjerna för hur ett riktigt firande ska gå till då även ett häfte med följande text skrevs ordagrant: 

  • Svenska flaggan hissas från hemmets flaggstång.
  • Mor hälsas om morgonen med sång av barnen.
  • Mor bjudes före uppstigandet på gott kaffe och bröd, berett av barnen. Hon hedras med blommor och en liten gåva.
  • Mor beredes, så långt som det är möjligt, vila och frihet från allt hushållsarbete den dagen. Barnen bädda, sopa, laga mat och diska.
  • Vid eftermiddagskaffet eller på aftonen hålles en liten högtidlighet, där far i huset medverkar.
  • Frånvarande barn hälsa mor med brev, telegram eller vykort, som särskilt gjorts och tillhandahållas för mors dag. 

Samtliga av dessa punkter har, på gott och ont, förändrats med tiden. Jag själv kan inte ens komma ihåg den dagen jag som liten sjöng för min kära moder. Ännu mindre hennes reaktion om jag kommit in klockan sju på en söndag morgon, kanske finns det ett samband till dessa minnesluckor..? Oavsett vilket så älskar jag min kära mamma och kommer absolut ordna en present dagen till ära, som självklart ackompanjeras med en fika! Känner jag oss båda rätt så blir det nog kaffe under både morgon, förmiddag och eftermiddag!

Så oavsett hur du väljer att fira, även om det bara är ett samtal, kom ihåg alla dumheter som du gjort genom åren och som din moder fått uthärda! Med detta i bagaget så tog jag mig friheten att ta fram ett par produkter som finns i flera olika dofter och utföranden! Som inspiration kommer här några utvalda produkter för att sätta igång tankeverksamheten!

Glöm inte att ta en titt på #trendkungen på Instagram och besök gärna Trendkungen på Facebook

Scroll to Top