Allmänna villkor

Allmänt

Följande köpvillkor gäller för försäljning av heminredningsprodukter och annan lös egendom (nedan kallade produkterna) av Trendkungen AB, organisationsnummer 559169-8989, (nedan kallat Trendkungen). Trendkungens nätbutik (www.trendkungen.se) kallas nedan Trendkungen.se

Trendkungen säljer varor via internet till privatpersoner och företag i Sverige med person- eller organisationsnummer. Trendkungen levererar inte till Åland.

För att handla hos oss behöver du vara 18 år samt ha en giltig svensk ID-handling för paketförsändelser. Från 16 år får du handla hos oss om du handlar tillsammans med, eller med godkännande av din vårdnadshavare. För kortköp där kunden är minderårig ansvarar fullmaktsgivaren för kortet.

Trendkungen säljer heminredning som kan användas i Sverige och de har en svensk manual eller bruksanvisning när produkten så kräver det, antingen i fysisk eller digital form. Sedvanliga garantier lämnas på produkter där garanti är tillämpligt och eventuella garantier är giltiga i Sverige och endast för förstahandsköpare. Mer information finns i respektive produkts bruksanvisning.

När du handlar via Internet gäller konsumentköp- och distansavtalslagen. Denna lag skyddar dig som konsument när du handlar på distans. Läs mer hos Konsumentverket.

Trendkungen reserverar sig för förändringar i sortimentet och har rätt att ta bort varor ur sortimentet innan ett köp har gått igenom. Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning av varor. Alla försök till bedrägerier polisanmäls. Vi förbehåller oss rätten att häva ett köp om bedrägeri misstänks.

Beställning

Beställning görs på vår hemsida trendkungen.se. Om du har frågor kring hur du beställer är du välkommen att ringa vår kundservice eller skicka ett mejl till kundtjanst@trendkungen.se. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att dina personuppgifter registreras i vårt kundregister. Avtal om köp träffas först när vi bekräftat beställningen genom att skicka en orderbekräftelse till den mejladress du angivit.

Vid eventuella felaktigheter i till exempel lagerdifferenser, prisangivelser, leveranstid o s v förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Du kan självklart välja att avboka din order utan kostnad om du inte är nöjd med vår korrigering.

Rabattkoder kan endast användas enskilt, ej i kombination med varandra.

Personuppgifter
I samband med din beställning och/eller kontoregistrering godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja och tillhandahålla den service som du kan förvänta dig av oss. All personuppgiftsbehandling sker i enlighet med dataskyddsförordningen.

Informationen du lämnar om dig själv används av Trendkungen och våra samarbetspartners för betalning och leverans. Vi garanterar att inga uppgifter om dig kommer att säljas till tredje part. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter i vår integritetspolicy. Vi förbehåller oss rätten att annullera ordrar som innehåller felaktiga personuppgifter eller där kunden har betalningsanmärkningar.

Orderbekräftelse
En orderbekräftelse skickas ut via mail när du slutfört din beställning. Där finner du uppgifter om vad du köpt med priser, fraktkostnad, information om din ångerrätt och du får du en uppskattad leveranstid på din försändelse. Om något är fel med beställningen, kontakta oss snarast. Vi skickar även ett meddelande när varan har skickats från vårt lager med information om förväntat leveransdatum och kolli-id för paketet hos PostNord. Vi förbehåller oss rätten att annullera felaktiga ordrar.

Priser

Samtliga priser anges inklusive moms i svenska kronor. I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive moms, frakt och betalning. Betalningsvillkor finns angivet i kundvagnen beroende på valt betalningssätt. Fraktvillkor finns angivet i kundvagnen beroende på valt fraktsätt.

Trendkungen reserverar sig för för prisjusteringar, slutförsäljning, lagerdifferenser, tekniska problem och typografiska fel på vår hemsida eller i våra annonser. Vi reserverar oss rätten att utan förvarning justera felaktiga priser och uppgifter. Du betalar alltid det pris som visas när din beställning utförs, om du köpt en vara till ett felaktigt pris meddelas du och får tillbaka dina pengar.

Betalning

I kassan kan du välja mellan betalsätten faktura, delbetalning, kortbetalning eller direktbetalning. Alla betalningssätt hanteras av Klarna. Trendkungen garanterar att de betalningsalternativ som erbjuds på Trendkungen.se är säkra och erbjuder en säker kortbetalning med VISA, MasterCard och American Express i samarbete med Klarna. Trendkungen hanterar aldrig kundens kortuppgifter. Du kan endast handla med kort utställda inom Norden. Vid betalning med kort skickas du vidare till en säker sida där du tryggt kan fylla i kortuppgifter och genomföra betalningen. Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms. Eventuell fraktkostnad tillkommer beroende på vilket fraktalternativ du väljer vid din beställning. Läs mer om våra betallösningar här.

Leverans och frakter

Leveranstid
Bekräftade beställningar före klockan 13.00 på lagerförda produkter expedieras som regel samma dag (gäller vardagar). Avvikelser från ovanstående kan dock förekomma vid högre arbetsbelastning och en normal leveranstid sträcker sig mellan 1-5 arbetsdagar. Vid köp av ej lagerförda eller restnoterade produkter kan uppgift om maximal leveranstid ej lämnas då detta ligger utom vår kontroll. Skulle leveranstiden bli orimligt lång eller given leveranstid ej visat sig vara korrekt har du som privatkonsument rätt att häva köpet utan kostnad. När ordern lämnat Trendkungens lager ansvarar transportören för din order fram till att du som kund har hämtat ut ditt paket.

Delleverans
Din order kan komma att skickas i flera paket beroende på vikt och i flera leveranser vid restnoteringar. När vi har skickat din order får du en leveransbekräftelse med kollinummer till din e-postadress. Om ditt paket skickas med flera leveranser får du flera leveransbekräftelser. Kollinumret kan du använda för att spåra din leverans hos PostNord.

Leveranssätt

 • Postpaket leverans till PostNords utlämningsställe
  Försändelsen anländer till ditt närmsta PostNord-ombud och ett SMS skickas ut med information om var du kan hämta ditt paket. Paketet ska hämtas inom 14 dagar för att förhindra att det går i retur.
 • Hemleverans med PostNord helgfri vardag
  Leveransen sker till tomtgräns om du bor i villa och fram till porten om du bor i lägenhet. PostNord kontaktar dig för att boka utkörning. På de flesta orter kan man välja antingen dag- eller kvällsleverans, men på vissa orter kan man endast få paketet levererat på dagen och andra endast på kvällen. För att kontrollera vad som gäller där du bor kan du kontakta PostNord på 0771-33 33 10.

På helgdagar sker inga leveranser med PostNord. Vänligen notera att vissa produkter är större och/eller tyngre än vad PostNords ombud kan hantera, i dessa fall så finns endast hemleverans som tillgängligt leveranssätt.

Outlöst försändelse
För försändelser som ej är utlösta debiteras en avgift om f n 250 kr inklusive moms för att täcka Trendkungens transport- och administrationskostnader.

Transportskada
Kontrollera alltid er leverans vid uthämtning från Postnord. Om godset verkar skadat på grund av defekt kartong packa alltid upp och kontrollera själva varan. Vid transportskadad produkt (fysisk skada på varan) skall kunden omgående kontakta logistikpartnern Postnord 020-232221 och reklamera godset. Kontakta sedan Trendkungen via kundtjanst@trendkungen.se och uppge order- eller fakturanummer samt Postnords reklamationsnummer. Skulle er order vara levererad med annan speditör, kontakta i första hand Trendkungens kundtjänst. Läs om frakter och leveranser här.

Byte av vara

Om du vill byta en produkt returnerar du produkten du vill byta, du får då pengar tillbaka och lägger en ny order.

30 dagars öppet köp

Hos Trendkungen har du som privatkonsument 30 dagars öppet köp. Öppet köp innebär att varan skall finnas i vårt ordinarie sortiment (ej specialbeställning/beställningsvaror) och vara i obruten originalförpackning. Presentkort omfattas inte av öppet köp. Har du fler frågor kontakta oss gärna på kundtjanst@trendkungen.se

Retur

För att erhålla fri retur och fri returfrakt skall du anmäla ditt återköp till Trendkungens kundtjänst inom 30 dagar. Detta gäller endast om din vara är defekt vid leveranstillfället, felaktig eller inte lever upp till det som Trendkungen utlovat. Vid nyttjad ångerrätt/öppet köp står du som kund själv för kostnaden av returfrakten. Vänligen notera att en anmälan om din retur måste göras hos Trendkungens kundtjänst.

Förpackningen får inte vara skadad eller förstörd på något sätt. Produkten skall returneras i helt oförändrat skick och får inte vara använd, låt alla lappar och etiketter sitta kvar. Du ansvarar för varan tills vi mottagit den. Läs mer om returer här.

Saknar du en returfraktsedel

Kontakta oss så skickar vi en returfraktsedel till dig. Returer kan du läsa om här.

Ångerrätt

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Din ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar och ångerfristen börjar löpa dagen efter det att du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Tänk på att ångra dig skriftligen. I ditt meddelande ska det tydligt framgå att du ångrar dig. Spara en kopia. Kontakta därför alltid kundtjanst@trendkungen.se. Skicka därefter tillbaka varan inom 30 dagar från det du mottog den. Om varan inte är i oförändrat skick kan vi komma att göra ett prisavdrag som motsvarar varans värdeminskning.

Du kan som alternativ fylla i Konsumentverkets standardformulär för att utöva din ångerrätt. Standardformuläret hittar du här. Var noga med att uppgifterna är korrekta och tydliga. Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den. Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten. Om du vill byta en produkt returnerar du produkten du vill byta, du får då pengarna tillbaka och lägger en ny order.

När du utnyttjar din ångerrätt står du som kund för returfrakten. Returfrakten justeras i samband med återbetalningen av dina pengar.

Har du en obetald faktura för din order är det viktigt att du själv flyttar fram förfallodatum på klarna.se eller genom att ringa Klarna på 08 – 120 120 10.

Om du anser att du fått bristfällig information om din ångerrätt kan du anmäla det till Konsumentverket.

Reklamation

I enlighet med svensk lagstiftning har privatkonsument rätt att reklamera varor som var felaktiga vid överlämnandet av varan inom 3 år från inköpsdatum. Meddelande om reklamation skall lämnas till Trendkungen inom 2 månader från det att felet upptäckts. Fel som uppstår inom 6 månader från inköpsdatum anses vara ursprungliga. Sker reklamation inte inom 3 år från inköpsdatum förlorar privatkonsumenten rätten att reklamera varan. För en enklare hantering måste du som kund före återsändandet göra en felanmälan hos Trendkungens kundtjänst via kundtjanst@trendkungen.se. Observera att erhållande av returnummer ej utgör ett godkänt reklamationsärende. Vid återsändandet skall faktura/följesedel vara bifogad och kartongen vara tydligt märkt med returnummer. Varan skall vara förpackad i av Posten godkänt ytteremballage (t ex wellpappkartong). Reklamationsärenden som inkommer till Trendkungen utan godkänt ytteremballage (t.ex. i kuvert) returneras till kund utan åtgärd då dessa ej kan godkännas för reklamationsåtgärd.

Så här gör du en reklamation

Vid ett reklamationsärende skall du alltid kontakta vår kundservice som hjälper dig med processen.

 1. Anmäl felet till vår kundtjänst via kundtjanst@trendkungen.se
 2. När kundtjänst har godkänt ditt ärende kommer du att få en retursedel skickad till dig via mejl
 3. Förpacka varan ordentligt, använd den ursprungliga produktförpackningen samt ett skyddande transportemballage. Skriv ut och fäst den returetikett du har fått från kundtjänsten via mail och lämna därefter in paketet hos ditt närmaste postombud.
 4. Spara returkollinumret du får av posten tills allt är klart.
 5. Din retur kommer nu att hanteras inom 14 dagar av Trendkungen. När den är godkänd så betalas hela beloppet för din order tillbaka genom Klarna.

Har du en obetald faktura för din order är det viktigt att du själv flyttar fram förfallodatum på klarna.se eller genom att ringa Klarna på 08 – 120 120 10.

Ansvar för fel
Föreligger det fel som Trendkungen ansvarar för, åtar sig Trendkungen att avhjälpa felet genom reparation, omleverans eller i vissa fall att återbetala köpeskillingen. Ytterligare rättigheter för kund kan åberopas av respektive tillverkares egna till slutkund riktade garantiåtaganden. Trendkungens ansvar till följd av fel i vara är begränsat till vad som anges i dessa allmänna försäljningsvillkor samt vad som anges i konsumentköplagen (SFS 1990:932). Kunden har rätt till ersättning för de kostnader som kan ha uppstått i samband med reklamation. Kunden har även rätt till ersättning för de eventuella förluster eller mera betydande olägenheter och besvär som har uppstått i samband med fel eller dröjsmål. För att erhålla ersättning måste du visa att varan är felaktig eller avlämnats för sent och att du verkligen tillfogats en förlust. Du skall som kund vidta rimliga åtgärder för att begränsa din förlust samt försöka hålla nere kostnaderna som uppstår i samband med reklamationen.

Skydd av personuppgifter

Läs vår integritetspolicy här.

Övriga villkor

Produktbilder och tryckfel
Vi eftersträvar att på ett så korrekt sätt som möjligt visa våra produkters egenskaper, komposition och färger, men färger som du ser på Trendkungen.se är beroende av din datorskärm och vi kan inte garantera att din dator visuellt kan återge färger korrekt och att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Trendkungen reserverar sig för eventuella tryckfel i texter och annonser.

Immateriella rättigheter
Alla immateriella rättigheter, som varumärken och upphovsrätt, på Trendkungen.se, tillhör Trendkungen AB eller licensgivare och leverantörer och är skyddat av svenska upphovsrättslagar. All användning av trendkungen.se eller dess innehåll, inklusive kopiering eller lagring av sådant innehåll i dess helhet eller delar därav, annat än för ditt eget personliga, icke-kommersiella bruk, är förbjudet utan tillåtelse av Trendkungen.

Tvist
Klagomål eller synpunkter avseende Trendkungens tjänster eller produkter bör meddelas till vår kundservice via e-post på kundtjanst@trendkungen.se.
Om du inte är nöjd med vår hantering av ditt ärende är du välkommen att vända dig till din lokala konsumentvägledare eller Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Vi följer alltid ARN:s rekommendationer. Se även konsumentverket och distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida http://ec.europa.eu/odr.

Force Majeure
Trendkungen är befriat från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses b l a myndighetsbeslut, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof, krig, eller likvärdiga händelser utanför vår kontroll. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud e t c, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsätts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Tävlingar i sociala kanaler

Nedan följer de villkor och regler som gäller för tävlingar i samtliga sociala kanaler för Trendkungen AB.

 • Tävlingar organiseras av Trendkungen AB och är inte på något sätt sponsrad, främjad, administrerad av eller förknippad med Facebook eller Instagram.
 • Tävlande måste vara bosatt i Sverige och vara över 18 år.
 • Du som deltar i tävlingen godkänner att vi eventuellt lägger upp ditt namn och tävlingsbidrag på sociala medier som tillhör Trendkungen AB samt på vår hemsida, www.trendkungen.se.
 • Du deltar alltid avgiftsfritt och utan krav på köp i tävlingar som anordnas på Facebook och/eller Instagram av Trendkungen AB.
 • Vinnaren står för eventuell vinstskatt. Vinsten/priset kan inte tas ut i kontanter och kan inte heller bytas ut mot annan/andra produkter till ett likvärdigt pris.
 • Facebookprofilen/Instagramprofilen du tävlar från, måste vara skapad i enighet med respektive plattforms communityregler.
 • Bidrag som kan uppfattas stötande eller kränkande kan komma att tas bort utan förvarning.
 • Samtliga vinnare utses av en jury ledd av teamet för sociala medier på Trendkungen AB, eller slumpen i tillämpbara fall. Dessa beslut kan inte överklagas.
 • Vinnaren utannonseras i den kanal som tävlingen sker från, där vinnaren/vinnarna informeras om vinsten.
 • Inom 7 dagar efter att vinnaren/vinnarna annonserats ska dem, via personligt meddelande, uppge kontaktuppgifter, adress samt personnummer för leverans av vinsten. Om inte vinnaren/vinnarna kontaktar Trendkungen AB inom 7 dagar från offentliggörandet av vinnaren har ovan nämnd jury rätt att utse en ny vinnare.
 • När du deltar i tävlingarna godkänner du Trendkungen ABs tävlingsregler och villkor.
 • Information om hur vi hanterar personuppgifter finns i vår integritetspolicy.
 • Alla tävlingsregler och villkor regleras i enlighet med svensk lagstiftning.

Kontakta vår kundtjänst

Telefon: 040-292920
E-post: kundtjanst@trendkungen.se
Postadress: Trendkungen AB, Box 45, 234 21 Lomma

Returadress
Trendkungen AB
Kung Oscars väg 14
555 93 Jönköping

Scroll to Top